Föreningen

Gillar du fria vikter och "hardcoreträning" gillar du STK. Här är det OK att ta i och ingen gnäller om du lastar på så stängerna kroknar - tvärtom! Men det är också en klubb där det är OK att var nybörjare, klen eller liten. Alla får träna efter sina egna förutsättningar och här är det definitivt viktigare hur man är än hur man ser ut.

Damer är väldigt välkomna. Många tjejer som tröttnat på andra gym trivs väldigt bra med vår okomplicerade klubbkultur där det är helt OK att träna, svettas och att sträva efter verkliga resultat med sin träning.

På STK tränar även många som tränar för andra idrotter - som friidrottare, cyklister, basketspelare, simmare, brottare mfl.

Ett drogfritt gym
På STK är det definitivt inte OK att träna dopad, påtänd eller berusad. Gör du det kommer du omgående att stängas av från vidare träning. Den avgift du betalt kommer också att vara förverkad eftersom vi både här och i lokalen klart uttrycker vad som gäller.

Alla som tävlar för STK har skrivit under en ansvarsförbindelse där de utfäster sig att följa de regler kring droger och doping som Riksidrottsförbundet och Styrkelyftförbundet respektive Tyngdlyftningsförbundet står bakom. Alla medlemmar äre även förpliktigade att följa Sundbybergs Tyngdlyftningsklubbs stadgar i nedan dokument.

Sundbybergs Tyngdlyftningsklubbs stadgar.

Utrustning
Vi har gott om skivstänger och vikterna räcker garanterat till även när hela vårt styrkelyftlag tränar samtidigt. Vi har många av marknadens mest stabila ställningar, vi har styrkelyftstänger, stänger för olympisk lyftning, hantlar, kettlebells, många olika hissar, benpressar, latsmaskiner, vadmaskiner, pilatesbollar, cyklar, roddmaskin, en hyper-reverse osv, osv.

Vi har en funktionshindersanpassad lokal med bred inpasseringsdörr samt en hiss ned till gymmet om man inte kan gå i trappor. I anslutning till gymmet finns även funktionshindersanpassad toalett med bred dörr, stor yta och specialanpassad toalett.

Vill du hellre träna med kromade småhantlar och sitta i mjukt stoppade maskiner trivs du förmodligen bättre på något annat gym.

Alla är välkomna

Klubbkultur
Vår motionärsverksamhet är mycket uppskattad och bitvis unik i Sundbyberg. Bland de som tränar hos oss, men inte tävlar för oss, finns elitidrottare i friidrott, simning och brottning. Den är unik också därför att vi tillåter barn och ungdomar i vår lokal, vilket ingen annan klubb och inget annat kommersiellt gym i Sundbyberg med omnejd gör. Dessa unga får nu träna under överinseende av erfarna vuxna och komma med i en gemenskap där de också fostras i traditionella idrottsliga värderingar, till exempel i;

• gott kamratskap
  • sportsligt uppträdande
  • hänsyn till andra
  • respekt för individer och kollektiv