Föreningen‎ > ‎

Tävlingsintresserad?

STK letar hela tiden efter nya intresserade som vill vara med och lyfta STK till nya höjder på tävlingspodiet. Men på STK har vi även krav på de tävlande.

Vi kräver vi att varje tävlande skriver på en medlemsavtal och tävlingsavtal som innebär att den tävlande skall jobba aktivt mot doping och fusk. Bruk av eventuella kosttillskott skall kritiskt granskas av den tävlande för att förvissa sig om att de inte innehåller spår av dopingklassade preparat. Här finns en bra film om kosttillskott som Riksidrottsförbundet har gjort.

Innan tävlan skall lyftaren skriva ut och fylla i avtalet för tävlande som finns nedan. Detta är utöver medlemsavtalet som varje medlem i STK även skall skriva under.

Vi kräver även att alla tävlande visar solidaritet, sportmannaskap och kamratskap mot medtävlande och träningskamrater för att bygga lagkänsla och gemenskap i träningslokalen och på tävlingspodiet.

Vi kräver även att alla tävlande skall träna på STK för att vi tillsammans skall bygga upp en gemenskap och en samsyn kring doping och fusk.

Samtliga tävlande skall även erlägga full årsavgift på STK och vara godkända av STKs styrelse och tävlingsansvarig för att få tävla.

• Ansvarsförbindelse mot doping och fusk
  • Aktivt deltagande i klubben (solidaritet, sportmannaskap och lagkänsla)
  • Träna på STK (samsyn)
  • Erlägga full årsavgift