Hem

Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb är en ideell förening som grundades den 10 april 1931 och bedriver tävlingsverksamhet i tyngdlyftning och styrkelyft. 

Hos oss är det ok att ta i så stängerna kroknar men vi är också en klubb där det är ok att var nybörjare. Alla tränar efter sina egna förutsättningar och det är definitivt viktigare hur man är än hur mycket man lyfter eller hur man ser ut. Vi är en ideell förening där alla hjälps åt att få den klubb vi vill ha.Läs nedan gällande viktig information om nya restriktion från folkhälsomyndigheten! 
Nyheter

Kontinuerlig uppföljning av Corona-läget!

skickad 19 nov. 2020 12:26 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 19 nov. 2020 12:49 ]

Då regeringen i veckan beslutade om att begränsa sociala sammankomster till 8 personer har styrelsen varit i tät kontakt med idrottsförvaltningen i kommunen. Kommunen kommer i dagsläget inte att stänga varken simhall eller gym men uppmanar till försiktighet samt att hålla avstånd.

Styrelsen har den senaste tiden haft många möten för att diskutera olika scenarion samt säkerställa att vi inom klubben gör allt för att minska eventuell smittspridning. Styrelsen fortsätter att uppmana medlemmar att träna tider då det är färre i lokalen, hålla avstånd samt följa de regler vi skrivit om i nedan inlägg. Rapportera gärna till STKs e-postadress om du upplever trängsel eller om vi inom klubben kan göra något annorlunda.


Besöksstatistik utifrån platsdata från google.

Måndagar till fredagar ser besöks statistiken ut enligt nedan.  

Serietävling 4 i styrkelyft iställt!

skickad 11 nov. 2020 12:36 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 19 nov. 2020 12:16 ]

Serietävling 4 i styrkelyft som skulle gått den 21 november på klubben är inställt! Detta på grund av de nya restriktioner som uppkommit i och med den ökade smittspridningen av Corona i länet.

Nya restriktioner från folkhälsomyndigeheten!

skickad 1 nov. 2020 03:06 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 11 nov. 2020 13:03 ]

På grund av att folkhäslomyndigheten gått ut med nya restriktioner för bland annat Stockholmsområdet ber vi våra medlemmar att fortsatt följa de regler som föreningen gick ut med i våras.

I dagsläget kommer vi inte att stänga verksamheten men det ställningstagandet bygger på att vi alla tar ansvar. Kan du träna på tider då det inte är så många andra där rekommenderar vi att du tar den chansen. Är det trångt i en del av lokalen kanske du kan välja en annan övning, köra uppvärmningen ute eller komma tillbaka senare.

Har någon i ditt hushåll konstaterad eller misstänkt Covid-19 eller har du träffat någon som har konstaterad eller misstänkt smitta ska du inte komma och träna. Läs mer om det på Folkhälsomyndighetens sida.

Vi har stort förtroende för er medlemmar, men det bygger också på att alla sköter sig. Konsekvenserna av att komma till gymmet sjuk kan vara så allvarliga att styrelsen kan komma att stänga av medlem som tränar med symptom. Låt oss slippa.

Under obestämd tid kommer inga gästtränande/icke medlemmar ha tillträde till STKs lokaler. Det är alltså enbart STKs medlemmar som får träna på klubben, detta för att minska risken för överbelastning i lokalen då andra anläggningar stänger pga. coronaviruset, vilket riskerar medföra att vi kommer få fler besökare än föreningen/lokalen klarar av.

Vi vill även uppmana alla som vistas i STKs lokaler att följa Folkhälsomyndighetens råd, vilka är:
  1. STANNA HEMMA om du har minsta antydan av symptom så som snuva, hosta, feber etc.
  2. Tvätta händerna ordentligt och ofta med tvål och vatten i minst 20 sek.
  3. Använd handsprit om tillgängligt.
  4. Hosta och nys i armvecket.
  5. Undvik att röra ögon, näsa, mun.
  6. Kom inte och träna om du har träffat någon med konstaterad eller misstänkt Covid-19. Läs mer här

Vi vill även uppmana att vi tillsammans ser till att torka av träningsutrustningen med ytdesinfektionen som finns i sprayflaskor. Vi från styrelsen kommer försöka i så stor utsträckning det går att se till så handsprit/ytdesinfektion finns i lokalerna. Men glöm inte att tvätta händerna!

Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom och se till att tvätta händerna!

För att alla ska kunna känna sig trygga i våra lokaler vill vi i styrelsen gärna veta om det finns dagar och tider ni medlemmar upplever trängsel i lokalen. Kontakta oss på epost stk1931@gmail.com.

Styrelsen 

Serietävling i tyngdlyftning på lördag 24/10

skickad 21 okt. 2020 05:55 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 21 okt. 2020 05:56 ]

På lördag den 24 oktober är det serietävling 4 i tyngdlyftning på klubben. På grund av de restriktioner som finns kan vi inte ha någon publik och övriga tränande från tillgång till lokalen efter kl 15 när tävlingen är genomförd. Vi behöver dock som vanligt funktionärer, så som domare, klovare, kaffekokare etc.

Invägning 9-10, tävlingsstart kl 11 för första gruppen.

Välkomna tävlande och funktionärer!

Brons av Armin Baymani på JSM i Landskrona

skickad 30 sep. 2020 02:59 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 30 sep. 2020 04:36 ]

Armin gjorde fantastiskt fina lyft och fick med sig brons hem med resultatet 95/112. Stort grattis!

Läs mer här.

nya svenska rekord av Theodor Löv von Hage

skickad 31 aug. 2020 05:21 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 2 sep. 2020 02:17 ]

Under helgens serietävling satte Theodor Löv von Hage nya Svenska rekord för ungdomar i klass -102.  Theodor klarade 115 kg i ryck och 125 kg i stöt. Han bättrade på sin nuvarande rekord i klassen med 3 kg i ryck och 3 kg i stöt.Serietävling i tyngdlyftning lördag den 29 augusti.

skickad 24 aug. 2020 06:32 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 24 aug. 2020 06:32 ]

Serietävling 3 i tyngdlyftning nu på lördag den 29 augusti.

Invägning 9-10, tävlingsstart kl 11.

Ingen övrig träning i lokalen.

Ledarledd tyngdlyftningsträning + Tävling 29 augusti 2020

skickad 4 aug. 2020 02:12 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 4 aug. 2020 02:13 ]

Hoppas alla haft härlig sommar! Lördagen den 15 augusti drar vi igång den ledarledda tyngdlyftningsträningen igen.

Lördagen den 29 augusti kommer första serietävlingen att köras efter Corona-uppehållet. Svenska tyngdlyftningsförbundet har satt upp riktlinjer hur en tävling kan genomföras med hänsyn till de regler folkhölsomyndigheten satt upp. Läs mer här: https://www.tyngdlyftning.com/Nyheter/Egnanyheter/riktlinjerfortavlingar/

Svensk antidoping

skickad 17 maj 2020 03:08 av Alexander Svartbäck Klang

På förekommen anledning vill vi påminna om vad det innebär att vara medlem i en förening som STK som är ansluten till Riksidrottsförbundet. För att våra lyftare ska få tävla krävs det att vi är anslutna till Riksidrottsförbundet som i sin tur bedriver ett arbete mot doping efter de riktlinjer som världsantidopingbyrån WADA satt upp. Detta bör alla våra medlemmar vara medvetna om utifrån det medlemsavtal alla skriver på när de börjar träna hos oss. Det arbete Riksidrottsförbundet gör för att bekämpa doping innefattar inte bara dopingtestning vid tävlingar utan även slumpmässiga stickprov på besök hos anslutna föreningar. Detta innebär att vi kan få besök av dopingkontrollanter vars jobb är att välja ut några medlemmar som måste lämna dopingprov, oftast i form av ett urinprov. Detta innebär att ni, om ni blir utvalda, kommer behöva gå på toaletten tillsammans med en dopingkontrollant av samma kön för att de ska kunna veta att urinet som lämnas är ert eget. Om detta sker får ni alltså inte lämna lokalen innan provet är lämnat och skulle det ske ses det som ett positivt lämnat prov och ni blir helt enkelt straffade i likhet med om ni skulle ha begått en dopingförseelse.


Vid en slumpmässig dopingkontroll nyligen hade vi en smitning från en medlem på klubben vilket vi ser som oerhört olyckligt. Detta ledde till omedelbar avstängning från klubben och ytterligare reprimander från Riksidrottsförbundet, inklusive en dopingavstängning från all idrott ansluten till Riksidrottsförbundet i 4 år när domen träder i kraft. En sådan här händelse påverkar både klubben och sporten negativt. Dessutom publiceras en lista över dopingavstängda med namn, förening och idrottsförbund på Internet så att alla kan se det.


Vi i styrelsen vill betona att det är varje enskild medlems ansvar att efterleva detta och uppsöka styrelsen om det råder några som helst tvivel om vad som innefattas av antidopingbestämmelserna i Sverige. Detta är något som klubben och idrotterna vi är en del av tar på yttersta allvar och eftersom klubben är dess medlemmar är det upp till oss alla att föregå med gott exempel.

Nya priser från och med 2020-03-31!

skickad 7 apr. 2020 00:37 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 7 apr. 2020 00:52 ]

På årsmötet togs beslut om att höja medlemsavgiften med 100 kr för samtliga perioder. Priserna är nu uppdaterade!

Vuxen
Ungdom /
Pensionär 
Helår2600 kr    1400 kr
Halvår1600 kr    900 kr
Kvartal1200 kr    700 kr

1-10 of 284