Glädjande nyheter från USM i Trelleborg

skickad 10 maj 2013 02:34 av Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb
STK åkte ner med två ungdomar. I klass 62 kg, en stor klass med åtta startande tävlade Marcus Wigenborg som ryckte 59 kg och stötte 74 kg, totalt 133 kg, personligt rekord i alla delgrenarna, tillika klubbrekord för både ungdom, junior och seniorer dvs nio rekord. Mackan fick alla sex lyften och bronsmedaljer i alla delgrenarna och sml.
I klass + 94 kg tävlade Lukas Zetterqvist-Persson mot Sveriges bästa ungdomslyftare Jimmy Ahlner, Lucas tog alla sex lyften, han slog sitt personliga rekord med sju kilo på ett USM, fick 57 kg i ryck och 75 kg i stöt, totalt 132 kg, sex nya klubbrekord. SILVER, i ryck, stöt och sml.
Vår tredje bästa ungdomslyftare kom tyvärr inte med, Felixs personliga rekord hade gett honom ett SILVER.
STK kom på en 11 plats bland alla lag i Sverige med två tävlande. Hemmaklubbarna med kort resväg belade de högsta platserna.