Klubbmästerskap i press och grillfest lördagen den 18 juni!

skickad 14 maj 2016 13:17 av Patrik Jönsson   [ uppdaterad 15 maj 2016 01:16 ]
Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb inbjuder lördagen den 18 juni till klubbmästerskap i press med efterföljande grillfest!

Det går givetvis bra att bara vara med på grillfesten om man inte vill tävla i press. Vi kommer att kora bästa dam och herre på poäng med Sinclair-koeffcient (alla kan möta alla oberoende av kroppsvikt).

Presstävling
Invägning 15:00-15:20. Tävlingsstart 15:30. Vi tävlar i press från ställning där lyftaren tar stången från ställning och lägger den på axlarna varpå denna pressar stången upp på raka armar utan böja benen, sänka stången eller flytta fötterna.

Huvuddomaren ger press-signal när lyftet kan börja och "ner" när lyftet är avslutat på raka armar. Domarna ger därefter vit eller röd flagga för godkänt eller underkänt lyft. Varje lyftare har 3 lyft och stångens vikt kan ej sänkas. Minsta höjning 1 kg. Vi tävlar på en herrstång (TL).

Bästa dam och herre koras med Sinclair-koeffcient!

Räkna ut din Sinclair koeffcient under länken! STK Sinclair poäng

Grillfest
När presstävlingen är avslutad runt kl 17 tänder vi grillen och grillar korv och hamburgare utanför klubben. STK står för maten men medtag egen dricka.

Välkomna med anmälan till både presstävling och grillfest i nedan länk!