Styrkelyft‎ > ‎Tävlingar‎ > ‎

Styrkelyft U/J/V SM 2015

Referat av Alexander Eriksson

Representerande för STK under Svenska ungdoms och juniormästerskapen var Elias Scharmer, junior klass -105kg samt Isabella Rosquist, ungdom klass -72kg. Samt Simon Rebessi och Alexander Eriksson som coacher. På nomineringarna såg det mycket lovande ut för båda. 

Väl på plats i Nässjö kunde vi glädjas oss åt både bra arrangemang och lokaler. Både Elias och Isabella klarade invägningen med marginal, så det återstod bara att prestera även på flaket. 

Böjen började mycket lovande och båda visade på att de var i god form. Isabella gjorde 3 fina godkända lyft och avslutade med ett 15kgs tävlings-personbästa på 150kg i knäböjen. Elias började med att göra en mycket lätt böj på 250kg som tyvärr blev underkänd på djupet. Han möter upp fint i andra försöket med en djup och lätt böj på 257,5kg, även det ett fint personbästa. Den lättaste böjen för dagen gjorde han dock på 265kg, men tyvärr en hårsmån grund. 

I bänken fortsatta Isabella att imponera med 80kg i sista lyftet och även det personbästa med 15kg. Elias hade dock otur med utrustningen och bänkpresströjan sprack under uppvärmningen. Med för lite tid att anpassa ingången fanns det inget annat alternativt att trotts detta försöka på 140kg. Han gjorde 3 mycket bra försök, men lyckades inte låsa ut de sista millimetrarna. Utan resultat i bänken fick Elias avsluta tävlingen där, men de styrkemässiga framstegen var tydliga och det är bara för Elias att komma tillbaks och prestera nästa tävling. 

I marklyften briljerade Isabella ännu en gång med 170,5kg, vilket även var svenskt ungdomsrekord i klassen. Likväl det 15kg personbästa. Totalt sett en riktigt bra insats med 400,5kg i totalen som räckte till Svenska Ungdomsmästartiteln och bästa ungdomsdam oavsett viktklass.