Styrkelyft‎ > ‎Tävlingar‎ > ‎

Styrkelyft SM för U/J/V 2016 Örebro

STK hade tre stycken anmälda till styrkelyft SM i Örebro 13:e mars.

Theodor Jansson klass 83 ungdom
Elias Scharmer klass 93 junior
Conny Hällstrand klass 120 M1

Conny Hällstrand startade i klass -120 veteran klass 1, han fick med sig en knäböj men tyvärr ingen bänkpress. En för tuff vald ingång efter en period av sjukdom tog ut sin rätt och det slutade med en utbomning. Conny är en kämpe som kommer igen.

Elias Scharmer vägde in i juniorklass 93. Stabil uppvärmning följdes tyvärr av tre underkända knäböjar på tävlingsplattformen. Vikten på 255 kilo kom upp alla gånger men domarsignalerna visade tyvärr också 2-1 underkänt varje gång. Dessutom en förhoppningsvis mindre skada i sista försöket. Elias visade dock bra humör på vägen hem till STK där vägen mot 300 kilos knäböjen är öppen.

Vår yngsta tävlande Theodor Jansson som tävlade första gången på ett SM och andra gången i utrustning. Knäböjen startades på 187,5 kilo därefter 205 kilo underkänd på djupet, vi valde ändå att höja till 210 kilo för att det var så lätt och för att närma oss planerad slutvikt vilket också godkändes med 3-0 av domarna. I bänkpress som hittills får sägas är Theos specialgren slog han till med två svenska ungdomsrekord på 157,5 kilo och 167,5 kilo. Rekordet tillhörde också tidigare STK genom Martin Engquist. I marklyft gjordes tre lätta lyft med avslutande 205 kilo på topp och det gav en total på 582,5 kilo, 7/9 lyft godkända och bäste ungdomslyftare på poäng.