Tyngdlyftning‎ > ‎Tävlingar‎ > ‎

Tyngdlyftning serie 3 2015

Serie 3 i tyngdlyftning avgjordes lördagen den 28 mars 2015 i Upplands Väsby för STKs samtliga lyftare. Vi tävlade med Stockholm AK, Mossebergs AK, Väsby AK, Crossfit Solid och Crossfit Nordic.


Första grupp ut var STKs ungdomar med Oskar och Dennis. Oskar fick några lyft underkända på grund av efterpress men formen såg god ut och det finns definitivt mer att hämta. Oskar gjorde 14 / 22. Dennis var i storform och satte alla sin 6 lyft och slutade på 60 i ryck och 70 i stöt som givetvis var personliga rekord.

Andra gruppen från STK bestod av Fanny, Carin och Linda. Fanny satte 62 i ryck och 78 i stöt och nästa gång sitter alla lyft. Carin ryckte 45 och stötte 62 även där finns det mycket mer att hämta. Linda gjorde sin första tävling och en mycket bra sådan. Alla godkända lyft i ryck och sista lyftet på 57. Stöten var lite ostabilt varpå Linda fick med sig ingången på 63. Mer överstötsträning för alla, både tunga stötar samt överstötar från ställning.

Herrarnas elitserielag var uppdelade i 3 grupper då de tävlade enligt World Cup regler. I först gruppen gick Patrik J och Marcus. Patrik fick sin ingångslyft på 108 i ryck och 115 i stöt och behöver bli av med sin ljumskskada. Marcus briljerade som vanligt och fick alla godkända lyft och nya personliga rekod, GRYMT!

I andra gruppen gick Max och Calvin som båda gjorde en kanontävling! Max satte alla ryck enligt skolboken och missade bara en stöt, detta gav 94 i ryck och 113 i stöt. Calvin gjorde även han en grym tävling och satte 115 i ryck och 155 i stöt. 

Douglas och Patrick var i sista gruppen och även de gjorde bra resultat. Douglas hade varit sjuk innan och hade inte fått den bästa uppladdningen men fick ändå med sig snygga 115 i ryck och 127 i stöt. Patrick T var stark och fick med sig nya personliga rekord på 103 i ryck och 133 i stöt. Sista stöten gick Patrick på 145 kg och lyckades vända detta men tyvärr saknades det lite i överstöten.

Herrarnas resultat gjorde att Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb nu är kvalificerade till Lag-SM final den 25-26 april. Ort och arrangör meddelas senare.


20150328 STK TL Serie 3


Filmer