Projekt senior power +65

STK kör i gång ett projekt med styrketräning för + 65 åringar boende i Sundbyberg.

Riksidrottsförbundet har bestämt att under 2021 göra en satsning på, att idrott skall gälla för alla under hela livet. Alla idrottsförbund har därefter erhållit pengar/medel för att prioritera det i sina verksamheter.

STK, har erhållit 26 tkr för att starta styrketräning för + 65-åringar. Jag och min fru Monica är nu de första i Sverige som har högskoleutbildat oss i Seniorpower, för att kunna träna just denna målgrupp.

Vår idé är att starta en styrketräningsgrupp för 65-plussare varje torsdag fm, mellan kl. 9.30 – 10.30 en gång i veckan under tre månader. Under vår utbildning har det tydligt framkommit vikten av att styrketräning är extremt viktigt, enlig forskning, för just äldre då muskelmassan avtar och stabiliteten minskar och med det uppstår risk för kraftlöshet och psykisk ohälsa.

Det är en gruppverksamhet som erbjuds och inte en individuell träning i vår lokal.

Vi tänker oss först ha ett ledarlett öppet hus där alla gratis kan prova på fredagen den 26 november mellan kl. 9 och 12.

Då är träningen stängd för medlemmarna. Kostnaden för att medverka i gruppträningen därefter är 300 kr för tolv gånger. Blir detta projekt lyckat, är vår förhoppning att deltagarna stannar kvar i föreningen och fortsätter träna styrketräning.

Min önskan är att Ni medlemmar som har föräldrar över 65 år och boende i Sumpan meddelar dem att de är välkomna till provträningen.

Thomas Norlander Ordförande i STK

Thomas.norlander@tyngdlyftning.org